Margaret Versteden, CEO van bol.com, heeft tijdens een personeelsbijeenkomst aangekondigd dat 300 banen zullen worden geschrapt. Op die manier hoopt het bedrijf in de komende drie jaar 225 miljoen euro te besparen.

Het Financieele Dagblad meldt dat bol.com, een dochteronderneming van Ahold Delhaize, de komende drie jaar 225 miljoen euro wil besparen en daarvoor 300 banen zal schrappen, ofwel 10% van het personeel. CEO Margaret Versteden maakte dit bekend tijdens een personeelsbijeenkomst. Concreet worden de contracten van 100 werknemers niet verlengd en worden 200 jobs geschrapt doordat vacatures niet worden ingevuld en er minder gebruik wordt gemaakt van uitzendkrachten. Dat bol.com zo sterk moet besparen heeft te maken met het gebrek aan groei. Tijdens de coronaperiode wist het bedrijf flink te groeien, maar sindsdien is die groei stilgevallen.  Bol.com zal dit jaar naar verwachting dezelfde omzet behalen als in 2021, en de vooruitzichten voor volgend jaar zijn niet beter.

Margaret Versteden, die in november 2021 aantrad als CEO, had een ambitieus plan dat gericht was op de voor eind 2022 geplande beursgang. Een eerste teken van deze mislukte groei was er al toen Ahold Delhaize in augustus liet weten dat het dit project wou uitstellen.