Snackspecialist GoodLife Foods (Bicky, Mexicano, Beckers, Van Oers...) wordt overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij IK Partners. Hoeveel het bedrijf betaalde voor de transactie is niet geweten.

IK Partners heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria Capital Management om een meerderheidsbelang te verwerven in GoodLife Foods, een van Europa's grootste producenten van diepvriessnacks. Dat maakte de Britse groep bekend. Hoeveel het bedrijf neertelde voor de overname is niet bekend. GoodLife Foods, met hoofdkantoor in Breda, heeft meer dan 700 mensen in dienst en heeft een omzet van ongeveer 200 miljoen euro. Het bedrijf heeft ook zes productiefaciliteiten in Nederland, België en Denemarken.

GoodLife Foods heeft een groot productportfolio (hamburgers, loempia's, kroketten, enzovoort), die onder eigen of private label worden aangeboden aan retailers, frituren, restaurants en andere levensmiddelenproducenten. Toch wil het bedrijf dat assortiment in de toekomst nog verder uitbreiden dankzij dankzij de samenwerking met IK Partners. "We kijken uit naar het volgende hoofdstuk in onze samenwerking met het IK-team, dat uitgebreide ervaring heeft in de voedingssector en ons kan ondersteunen in onze ambitieuze plannen om internationaal uit te breiden via biologische initiatieven en fusies en overnames", aldus Dirk Van de Walle, CEO van GoodLife Foods.