Beedrop, de online marktplaats voor lokale winkels, is nu ook in Antwerpen Centrum actief. Dit is de de 60e regio waar het platform beschikbaar is. Inmiddels kan meer dan een derde van de Vlamingen online boodschappen bestellen bij detailhandelaars en gratis thuis laten leveren.

Beedrop, dat in 2015 werd gelanceerd, brengt lokale aanbieders van voeding onder één dak samen. Via de website Beedrop.be krijgen speciaalzaken, lokale producenten en landbouwers toegang tot de snel groeiende onlinemarkt. De klant bestelt op de pc, tablet of smartphone. Met enkele kliks kiest hij of zij uit een uitgebreide keuze van verse producten. De geplaatste bestellingen worden thuis geleverd door een koerier van Beedrop, waarbij temperatuurgevoelige producten gekoeld worden bezorgd. “Zo kan de detailhandelaar en producent een eeuw na de opkomst van de supermarkt opnieuw strijden om de gunst van de consument”, zegt Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van het platform.

De handelaars bieden zich in feite samen aan op de online marktplaats. Voor hen betekent dit zij elkaars aanbod versterken. Daarnaast delen ze de kosten voor de aanmaak van een webshop, de online klantenwerving, de betaaltransacties en de leveringen delen. Het volledig geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk om de pakketten gecombineerd bij de aanbieders op te halen en bij de klant af te leveren bij de klant, wat niet allen kosteneffectief is, maar ook ecologischer.

De klant betaalt online via Beedrop.be of aan de koerier. De prijzen zijn dezelfde prijs als in de winkel en de levering is gratis voor de klant.  De leveringen gebeuren op een vaste dag per week door de Beedrop koeriers. Zij nemen desgewenst ook het leeggoed terug mee.

In Antwerpen gaat Beedrop van start met Primeurs de Fruitkorf, Vishandel STELOY, Albo Drankenspecialist, chocolatier Valentino, Slagerij Van Puyvelde, bakkerij Boonen, Keurslager Rosier, Imker Vicente, Eugène Glutenvrije Bakkerij, Hungry For Health, Salad & Co,'t Glaezen Huys, Slagerij / Traiteur Gysels, De 3 Zussen Kazerie, Symforosa, Seefbier en Sushi Today .