BATIBOUW kondigt een aantal belangrijke wijzigingen aan voor de editie van 2020. De beurs wordt twee dagen korter en er worden drie professionele beurzen georganiseerd, die tezelfdertijd plaatsvinden.

BATIBOUW 2020 vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart. De twee dagen die voordien uitsluitend op professionele bezoekers waren gericht, vallen weg en worden vervangen door 3 onafhankelijke professionele beurzen. De beurs zal nog meer inzetten op de beleving van de bezoeker en op digitalisering.

De professionele dagen worden vervangen door aparte vakbeurzen tijdens BATIBOUW 2020, die in Paleis 1 van Brussels Expo zullen worden georganiseerd. Het gaat om FINISHING, vakbeurs voor de afwerking, en PROBUILD, vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen, op woensdag 4 maart en INSTALLPRO, vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, op vrijdag 6 maart.

Exposanten kunnen dus zowel aanwezig zijn tijdens de negen particuliere dagen van BATIBOUW als tijdens één of meerdere van de vakbeurzen.

Een beurs volledig op maat van de bezoeker

Voor deze nieuwe editie van BATIBOUW staat de bezoeker meer dan ooit centraal.

In een speciale advieszone vooraan in Paleis 5 kunnen bezoekers een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector. In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het beursplan werd zo aangepast zodat sectoren die elkaar al aanvulden, nu nog slimmer bij elkaar worden geplaatst. De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers BATIBOUW ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder daarom in de file te zitten. De beurs zal dus geopend zijn van 12u tot 20u30 tijdens de week en van 10u tot 18u30 tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket geldig voor een bezoek tijdens de week vanaf 16u (nocturne uitgezonderd).

FISA voorziet bovendien een workshop zone voor de bezoekers, die op een steeds interactievere manier de beurs willen bezoeken. In de « Do It Yourself » zone kunnen exposanten workshops, demonstraties of wedstrijden houden voor bezoekers die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe zones op BATIBOUW 2020. De « Verhuiszone » is een première op BATIBOUW. Bezoekers vinden er oplossingen en diensten voor een verhuis of voor opslag van goederen gedurende een bepaalde periode.

De « Inspiratiezone » toont vier verschillende types woningen: een studio, een appartement met één kamer, een appartement met twee kamers en een unifamiliale woning. In deze woningen zijn telkens producten van de exposanten te zien. De realistische setting zorgt ervoor dat bezoekers zich beter kunnen inbeelden hoe deze producten in hun eigen woning zouden passen.

 

FISA reageert zo eindelijk op de problematiek van een beurs die zich zowel tot de vakman als de particulier richtte en waardoor menig exposant de laatste jaren verstek gaf. Door meer in te zetten op beleving, wordt ook beter ingespeeld op de hedendaagse verwachtingen van de consument.