Amerikaans fastfoodketen Five Guys gaat haar eerste vestriging in België in Antwerpen openen. Het restaurant komt op de eerste verdieping van een prestigieus gebouw aan de De Keyserlei, naast het bioscoopcomplex UGC. Het gaat open in de loop van het eerste kwartaal van 2018.

Five Guys is een Amerikaans fastfoodketen (gevestigd in Virginia) en gespecialiseerd in custom-made burgers, hotdogs, milkshakes en frietjes. Bij Five Guys kunnen de klanten zelf de burger samenstellen door extra ingrediënten toe te voegen. Alle maaltijden worden bereid met verse producten. Het restaurant verschaft proactief informatie over de herkomst van producten via displays in het restaurant.

Buiten Amerika is Five Guys al actief in het Midden-Oosten en in een aantal Europese laneden, waaronder het VK, Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland. De expansieplannen voor 2018 zijn om verder uit te breiden in nieuwe markten zoals de Benelux, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Five Guys werd in 1986 opgericht door Janie en Jerry Murrell; Jerry en zijn vier zonen Jim, Matt, Chad en Ben waren de oorspronkelijke ‘Five Guys’. De Murrells hadden twee jaar later een vijfde zoon, Tyler. Vandaag zijn alle vijf zonen nog steeds betrokken bij het familiebedrijf.

Five Guys werd in Antwerpen geadviseerd door het retail-team van Cushman & Wakefield.