Bijna 2,5 jaar na de sluiting van Alvo Neerpelt, opent de winkel opnieuw zijn deuren. Met een ruimer assortiment, schappelijke prijzen én hetzelfde concept. “We geloven enorm in het concept. Bovendien zijn de eerste reacties waanzinnig positief.”

Vorige week woensdag opende Alvo Neerpelt opnieuw zijn deuren. De vestiging die zich uitstrekt over 1.800 m2 moest bijna 2,5 jaar geleden na nog geen 2 maanden de boeken sluiten door te veel concurrentie. “We zijn toen opengegaan op het verkeerde moment. Het was volop crisis. Het was dan ook te vroeg om ons vernieuwende concept waarbij de focus op de prijs en versheid ligt uit te rollen”, legt Wouter Verhoeven, directeur bij Alvo Neerpelt uit.

Nu, 2,5 jaar later, staat de winkel er opnieuw. “We zitten nog steeds in hetzelfde pand in Boseind 7 met hetzelfde concept, alleen ons assortiment is veel beter en uitgebreider”, vertelt Wouter Verhoeven. Alvo Neerpelt focust immers op verse producten en lokale producten. Bovendien moeten ook de schappelijke prijzen dankzij de gemeenschappelijke aankoop met Colruyt en de promoties bij de kruidenierswaren en verse producten klanten overtuigen.

Maar waarom komt de winkel er nu precies? Die reden is volgens Wouter Verhoeven voor de hand liggend: “Mensen uit Neerpelt waren steeds meer vragende partij om onze oude vestiging terug te openen. Verschillende onder hen moeten immers naar Peer rijden voor hun boodschappen en dat vinden ze nu eenmaal te ver. Bovenden is de crisis inmiddels voorbij en zien we dat onze 4 andere Alvo-winkels in de buurt de wind in de zeilen hebben. Nu was dus het perfecte moment om ons nieuwe concept los te laten op de buurt.”

Hoewel de winkel nog geen week open is, zijn de eerste resultaten alvast positief. “We geloven enorm hard in ons concept. De eerste resultaten zijn alvast erg positief en de reacties van het publiek zijn echt waanzinnig. Dat doet echt plezier”, vervolgt hij. “En aangezien we zo geloven in ons concept is de broer van de eigenaar bovendien aangesteld als winkeldirecteur."

Nu is het maar te hopen dat de winkel deze keer langer open blijft...