Albert Heijn heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Amsterdam geopend. Het is het grootste Home shop Center van de Nederlandse keten en strekt zich uit over 20.000 m2. In totaal zullen er zo’n 40.000 bestellingen per week verwerkt worden. 

Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich aan de Beiraweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Het pand, waar het hele Albert Heijn-assortiment onder één dak samenkomt, is volledig gerenoveerd en voorzien van voldoende stroomvoorziening om op termijn alleen nog elektrische bezorgauto’s in te zetten. Albert Heijn bezorgt in Amsterdam de boodschappen bij een deel van haar klanten al met elektrische bezorgauto’s en -fietsen. De ambitie is om de komende jaren in dit gebied volledig over te gaan naar elektrisch vervoer.

In totaal biedt het nieuwe Home Shop Center werk aan 1.000 mensen die er per week gemiddeld 40.000 bestellingen zullen verzamelen en bezorgen bij bij klanten in de regio Amsterdam, Haarlem en de rest van Noord-Nederland. 

De opening van de nieuwe locatie in Amsterdam zorgt voor meer capaciteit en een betere spreiding. Daardoor ontstaat ook in andere regio’s ruimte voor groei. "Dat is belangrijk omdat het aantal klanten dat hun boodschappen op ah.nl bestelt, toeneemt", verklaart Albert Heijn. De afgelopen jaren heeft Albert Heijn het thuisbezorgen van boodschappen steeds makkelijker gemaakt. Onder andere de landelijke uitrol van de bezorgbundel en een lager minimum bestelbedrag op dinsdag, woensdag en donderdag dragen bij aan de forse groei van bestellingen op ah.nl.

Ondanks dat het nieuwe distributiecentrum net geopend is, is Albert Heijn alvast bezig met de volgende locaties waarvan de eerstvolgende in 2020 opent.