Albert Heijn zet zijn expansietour verder en zal in september 2021 een winkel openen in Mechelen. De retailer zal neerstrijken in het nieuwe winkelpark Malinas en zal zo deel uitmaken van “het groenste winkelpark van België”, aldus projectontwikkelaar Mitiska Reim. 

Het mag dan wel toekomstmuziek zijn, maar Albert Heijn wil in het najaar van 2021 een nieuwe winkel openen in Mechelen. Of dat is toch wat ontwikkelaar Mitiska Reim laat weten aan de krant Het Laatste Nieuws. Het bedrijf hoopt tegen eind dit jaar een bouwvergunning in de wacht te slepen, om vervolgens begin volgend jaar met de bouw van het pand te starten. Als alles goed gaat, zouden de werken tegen september 2021 moeten klaar zijn. Al is het voorlopig nog afwachten, of die deadline gerespecteerd zal worden. 

De Albert Heijn-winkel zal neerstrijken in het nieuwe winkelpark Malinas dat momenteel gebouwd wordt in de lus van de R6. De werken zijn vandaag van start gegaan. In het winkelcentrum dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 27.500 krijgt Albert Heijn naar schatting zo’n 2.500 m2 ter beschikking. Volgens Mitiska Reim zal Malinas het groenste winkelpark van België worden. Niet alleen blijft een derde van het gebied groen, ook worden de 25 eikenhouten bomen bewaard, komt er een rietveld en worden er zogenaamde ‘parkeerwaaiers’ geïntroduceerd met wandelassen met verschillende soorten bomen. De volledige achtergevel van het pand zal trouwens bedekt worden met klimplanten en een haag.