7 op 10 Belgen zeggen geregeld diepvriesmaaltijd te eten. Tegelijk zijn de voordelen van diepvries voor maar 2 op 10 Belgen bekend.  Dat moet blijken uit een enquête van iVOX in opdracht van Iglo.

Iglo liet door iVOX een onderzoek voeren rond de perceptie van Belgen over groenten en maaltijden in de diepvriesafdeling. Daaruit blijkt onder meer dat de helft van de Belgen denkt dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en dat diepvriesmaaltijden toegevoegde bewaarmiddelen bevatten. Volgens Iglo zijn beide beweringen onterecht. T

Verheid is voor de ondervraagden de belangrijkste factor om voor groenten uit de versafdeling te kiezen, terwijl diepvriesgroenten vooral uit gemak gegeten worden: bijna de helft van de ondervraagden (48%) geeft dit aan. 4 op de 10 (40%) geven ‘portioneerbaarheid’ aan als reden dat ze voor diepvriesgroenten kiezen. Andere redenen om diepvriesgroenten te eten zijn prijs (33%) en minder afval (25%). Versheid wordt dan weer slechts door 15% aangeduid.

Iglo maakt van het onderzoek gebruik om te benadrukken dat er heel wat misverstanden bestaan over diepvries, zoals het feit dat diepvriesproducten verser zijn omdat ze niet de lange weg van fabrikant naar consument moeten afleggen terwijl ze hun voedzaamheid deels verliezen. Bij diepvriesproducten is dat niet het geval, aldus Iglo, omdat de producten meteen diepgevroren worden en zo maximaal hun voedingswaarde en vitaminen bewaren.