Alweer een kledingketen in de problemen. McGregor België heeft een uitstel van betaling aangevraagd en gaat op zoek naar een koper voor de  Belgische winkels.

De kans bestaat dat je binnenkort geen Gaastra of McGregor in de Belgische straten zal zien. Na het faillissement van het Nederlandse McGregor Fashion Group ziet het voor de Belgische tak er ook niet goed uit. De rechtbank keurde de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie goed. Deze zou het bedrijf beschermen en een doorstart van de winkels onder andere eigenaren mogelijk maken. Wat dat betekent voor de 20 McGregor-, 3 Gaastrawinkels en de 184 medewerkers is nog niet duidelijk. Maar er zal gesnoeid zal moeten worden.  

Het faillissement afgelopen zomer van de voormalige moedervennootschap in Nederland heeft nog steeds zijn gevolgen voor McGregor België. Dat de concurrentie van de e-commerce zo boomt, maakt het voor deze modeketen het ook niet eenvoudig. Ondanks de eerdere herstructureringsmaatregelen waarbij al eens 9 winkels sloten, bleef de omzet van de fysieke winkels altijd onder druk staan. Nu is een nog stevigere reorganisatie nodig, meldt de organisatie in een persbericht.

De Belgische CEO Kris van de Mierop gaat nu zo snel mogelijk op zoek naar mogelijke kandidaat-kopers en hoopt een doorstart te maken met zoveel mogelijk werknemers en winkels.  

Nederland

Bij onze noorderburen maakte het modebedrijf een doorstart als Doniger Fashion Group. In totaal konden 370 van de 500 McGregor medewerkers hun baan houden. Van de 91 winkels bleven er maar 64 over.