Binnen 10 dagen publiceert Amazon zijn resultaten voor het eerste trimester van dit jaar en die zullen wellicht alle verwachtingen overtreffen: de e-commercegigant is de grootste winnaar van de pandemie.

De verkoopcijfers van Amazon krijgen een stevige boost door de maatregelen in het kader van de corona-crisis en de sluiting van non-foodwinkels in heel wat landen. Het gevolg is dat de vraag zich heroriënteert naar het digitale kanaal en dat de financiële analisten een omzetcijfer van 73 miljard dollar (67 miljard euro) verwachten voor het eerste trimester van dit jaar. De omzet stijgt daarmee met 22%, wat overeenkomt met een omzetcijfer van 10.000 dollar per seconde in de eerste drie maanden. De koers van het aandeel van Amazon is met 42% gestegen de voorbije maand, tot 2.400 dollar. De waarde van het bedrijf bedraagt 1,2 triljard dollar, waarmee het net na Microsoft en Apple komt. 

Binnenkort een miljoen medewerkers 

De aanhoudende grote vraag, die winsten oplevert die ‘Black Friday’ waardig zijn, creëert ook een grote vraag naar werkkrachten in de distributiecentra van Amazon. Het bedrijf heeft 100.000 mensen aangeworven sinds het begin van de crisis en kondigde vorige week aan dat het nog eens 75.000 mensen zoekt. Dat brengt het totaal op bijna een miljoen. In Frankrijk kwam er voor Amazon een kink in de kabel, toen een rechtbank beslistedat de internetreus alleen nog essentiële producten mag verkopen, om zo de maatregelen rond corona te respecteren.