De Franse justitie heeft beslist dat Amazon enkel nog essentiële producten mag verkopen, om er zo voor te zorgen dat de maatregelen rond civid-19 gerespecteerd worden. Als antwoord heeft Amazon beslist om zijn distributiecentra vijf dagen te sluiten.

De rechtbank van Nanterre heeft beslist dat Amazon alleen nog maar essentiële producten mag verkopen. Het doet dat in het kader van de maatregelen om het besmettingsgevaar van covid-19 in distributiecentra in te perken. Volgens de rechtbank heeft Amazon "zijn verplichting om de veiligheid en de gezondheid van zijn werknemers miskend."

Als reactie op die beslissing heeft Amazon nu besloten om zijn distributiecentra vijf dagen lang te sluiten. Die sluiting kan verlengd worden. Amazon zal van de sluiting gebruik maken om de situatie te evalueren en de werkomgeving zo te organiseren dat het risico op besmetting minimaal is. De sluiting kan Amazon 60% van zijn omzet kosten. Amazon zegt in een persbericht dat het 'perplex' is door de beslissing van de rechtbank van Nanterre. De klanten van de e-commercereus kunnen wel nog aankopen doen bij de onafhankelijke leveranciers op het platform. De beslissing heeft ook impact op de Franstalige klanten in ons land, die vaak via Amazon.fr aankopen doen.