Digital

De toekomst van de retail ligt niet in Silicon Valley of Europa, maar wel in Azië en meer bepaald China, zegt Chinakenner Pascal Coppens. “De Chinese consument is het toonbeeld van hoe de consument er in de toekomst zal uit zien.”

Niet Amazon, maar Alibaba is de allergrootste schrik van retailers en e-commercebedrijven. Terecht, vindt Jonathan Holslag. “De retailers bij ons moeten wakker worden. Ze worden compleet in de vernieling gespeeld.”

“Het is hoog tijd dat retailers hun relatie met de consument herzien. Alles on demand en onmiddellijk krijgen, is niet houdbaar”, zegt Ellen Petry Leanse.

Bitcoin was even voor eindejaar een fenomeen: de waarde schoot als een komeet de hoogte in, daarna zakte ze als een pudding terug in elkaar. Maar het is niet bitcoin zelf, wel de technologie erachter die binnen hier en vijf jaar voor een revolutie zal zorgen, zegt technologie-ondernemer en expert Peter Hinssen. Niet in het minst in de retail.

Apple, Microsoft, Coca Cola, Johnson & Johnson, Xerox, Kimberly-Clark, Audi: het lijstje bedrijven dat gebruik maakt van de salessoftware van de Belgische start-up Showpad is indrukwekkend. En de oprichters blijven niet bij de pakken zitten. “We stoppen al ons geld in verdere groei”, aldus Louis Jonckheere, die op 5 oktober een lezing geeft op The More Than Digital Day.

vente-privee.com neemt zijn Spaanse concurrent Privalia over. Hiermee versterkt de Franse flash-salespionier zijn positie in Europa. Daarnaast neemt vente-privee.com ook een meerderheidsbelang in het Zwitserse eboutic.ch.

De helft van de webwinkels in ons land kampt met beveiligingsproblemen. Dat blijkt uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop bij 100 van de meest bezochte webshops in België.

Gratis bezorging is bij veel consumenten een doorslaggevende factor om online te kopen, blijkt uit een onderzoek van Manhattan Associates. Het onderzoeksbureau pleit ervoor om consumenten bewuster te maken over de milieu-impact van hun bestellingen.

Bpost is in samenwerking met het technologische bedrijf Cronos uit Kontich gestart met het leveren van pakjes in de auto van werknemers. Het gaat nog een test, dat bpost wil uitbreiden naar andere geïnteresseerde bedrijven. Deze leveringsmethode is een middel om de toevloed aan pakjes aan de receptie te vermijden.

bol.com heeft vandaag in Antwerpen een partnerkantoor geopend. Met het kantoor in het Post X-kantorencomplex in Berchem positioneert het Nederlandse internetplatform zich heel nadrukkelijk op de Belgische markt.

Pagina's

Abonneren op Digital