Ikea heeft zijn nieuwe app gelanceerd in Nederland en Frankrijk. Die biedt klanten een compleet nieuwe winkelervaring, wooninspiratie en meer gemak. Zo kunnen klanten via de app producten direct kopen en thuis laten bezorgen. 

Ikea lanceerde gisteren zijn nieuwe app. Die vervangt de huidige Ikea Store app en biedt een compleet nieuwe winkelervaring, boordevol gemak en wooninspiratie. De tool wordt momenteel getest in Frankrijk in Nederland. Daarna wordt bekeken of de service ook naar andere landen zal worden uitgerold. 

Rechtstreeks producten kopen en thuis laten leveren

De nieuwe app legt de nadruk op gebruiksgemak. Klanten kunnen met een verbeterde zoekfunctie op een snelle en eenvoudige wijze zoeken in het Ikea-aanbod, hun keuze bepalen en direct in de app aankopen doen. Ook bevat de app productaanbevelingen en reviews.

"Onze nieuwe app is een mooi voorbeeld van hoe we Ikea slimmer en nog toegankelijker aan het maken zijn", verklaart commercial manager Shirley Jones van Ikea Nederland. "We zetten stevig in op een verbeterde digitale winkelervaring, zowel online als in onze bestaande winkels. Bij voorkeur integreren we die twee, zodat klanten eenvoudiger bij ons kunnen winkelen waar en op welke manier zij dat willen. We weten dat ruim 80% van onze winkelbezoekers zich vooraf online oriënteert op ons product- en serviceaanbod. We merken ook dat de digitale Ikea-catalogus steeds massaler wordt geraadpleegd. Dat biedt ons mooie kansen, want natuurlijk kunnen we digitaal via de app en Ikea.nl veel sneller nieuwe producten en collecties toevoegen dan in een gedrukte catalogus die maar één keer per jaar verschijnt."

Voorbereiding op nieuw winkeltijdperk

De lancering van de nieuwe winkelapp in Nederland en Frankrijk sluit aan bij de eerder aangekondigde plannen van Ikea om in versneld tempo klaar te zijn voor een nieuw winkeltijdperk, waarin verbeterde digitale winkelmogelijkheden, meer snelheid en gemak een cruciale rol spelen.

De Ikea app is in Nederland voortaan gratis beschikbaar via de Google Play Store (Android) of de App Store van Apple (IoS).