Blokker Holding verandert van naam. Voortaan gaat de groep, die onderdak biedt aan de bekende ketens Blokker en Big Bazar, door het leven als Mirage Retail Group. Op die manier wil de groep naamsverwarring voorkomen.

Vergeet de naam Blokker Holding. Vanaf vandaag gaat de groep, die onderdak biedt aan Blokker en Big Bazar, door het leven als Mirage Retail Group. Die beslissing komt er nadat de aandelen in Blokker Holding in april werden overgedragen aan de ‘Mirage Holding’ van Michiel Witteveen, de huidige CEO van het bedrijf. De nieuwe naam, die trouwens fata morgana betekent, moet dan ook naamsverwarring met de bekende Blokker-formule voorkomen. In het verleden was er immers soms onduidelijkheid of het nu ging om de Blokker Holding of om de bekende Blokker-winkel die in België en Nederland aanwezig is. Voor de duidelijkheid: ondanks de naamswijziging van de holding, behouden de Blokker-winkels hun eigen naam.

Ter herinnering, in Nederland telt Blokker 352 eigen vestigingen en 77 franchisevestigingen en stelt de keten zo’n 5.400 medewerkers te werk. In België en Luxemburg heeft Blokker zo’n 128 winkels en 670 medewerkers. Van Big Bazar zijn er dan weer zo’n 120 vestigingen in Nederland en nog eens 11 in België, goed voor in totaal ruim 2.400 medewerkers.