Thierry Goor, de ondernemer achter food market Wolf, lanceert een nieuw voedingsconcept. Bivouwag opent in oktober in Waterloo met een oppervlak van 450 vierkante meter en 5 types keuken.

Het nieuwe food concept komt er op de Brusselsesteenweg 216 in Waterloo en luistert naar de illusterenaam Bivouwag. "We hebben die naam gekozen omdat de oude winkel op dit adres 'Wagg' heette en omdat de oude garage van Waterloo ook op die plaats zat", aldus Thierry Goor. Bivouwag is een food market, maar is geen kopie van Wolf. "We hadden niet de bedoeling om hetzelfde concept te herhalen. We proberen telkens een uniek project te realiseren dat aangepast is aan het publiek." In een ruimte met een oppervlakte van 450 vierkante meter kunnen consumenten van vijf types keuken proeven: Indisch, pokerbowl, vis (Le Comptoir du Crabe), pizza en schotels op basis van truffels. "Mensen kunnen er vanaf de ochtend terecht en we bieden maaltijden aan voor de lunch en voor de avond."

« Wolf heropent op 15 september »

Het is niet evident om een nieuw food concept te lanceren in een voor de horeca heel onzekere tijd. "In de Brusselse rand doen de restaurant het vrij goed sinds de versoepeling van de lockdown", zegt Thierry Goor. Food market Wolf sloot deze zomer tijdelijk de deuren, maar zal op 15 september opnieuw zeven dagen op zeven openen. "De sluiting kwam er om het leefbaar te houden. Er kwamen heel wat mensen na de heropening, maar dat kon niet garanderen dat het rendabel was, noch dat de klantervaring ideaal was. In normale tijden ontvangen we 1.500 à 2.000 personen." Bij de heropening zal Wolf voorzien zijn van een totaal nieuwe ruimte van 180 personen."