Het is weer bijna Kerstmis en dat zorgt voor de nodige cadeaustress bij consumenten. Om hen zoveel mogelijk te ontlasten, opent Wijnegem Shopping een inspiratieshop “Eerste Hulp Bij Cadeaustress” en schakelt het de komende maand elke zaterdag een deskundige cadeau-adviseur in die klanten op weg moeten helpen naar een leuk cadeau. 

U kent het vast wel: het is bijna Kerstmis en u weet nog steeds niet welk cadeau u het best kunt kopen voor uw geliefden. Dat zorgt elk jaar opnieuw voor de nodige cadeaustress. En dat beseft Wijnegem Shopping als geen ander. Uit een bevraging van het winkelcentrum bleek zelfs dat één op de 5 shoppers bij Wijnegem Shopping een goede maand voor de feesten al last heeft van cadeaustress. “De keuzeverlamming is tegenwoordig bijzonder groot”, verduidelijkt consumentenpsycholoog Herman Konings. “We schenken niet alleen meer kerstcadeaus aan meer familieleden, maar ook aan een hoop vrienden en zelfs collega’s. Daarnaast is de keuze aan cadeaus ook nooit zo groot geweest en hechten we meer waarde aan de beoordeling van anderen. Tel daar nog een dalend tijdsbudget bovenop - de gemiddelde werkende Belg heeft tegenwoordig al 7 uur per week minder tijd dan 25 jaar geleden - en je weet dat het stressniveau bij vele Vlamingen toeneemt. Hoe dichter bij de feestdagen, hoe meer Vlamingen nog cadeaustress krijgen.”

Om het stressniveau bij shoppers zo veel mogelijk te verminderen, komt het shoppingcenter daarom met een wel erg ludiek idee. Zo opent het niet alleen een eigen inspiratieshop “Eerste Hulp Bij Cadeaustress” waar klanten ideeën kunnen opdoen, maar schakelt het ook elke zaterdag in december een deskundige cadeau-adviseur. Die moet de shoppers die niet weten waar eerst te zoeken, op weg kunnen helpen. De adviseur is terug te vinden in de inspiratieshop, maar is ook telefonisch bereikbaar.

“In het pand zelf kan je elke dag heel wat inspiratie opdoen in vijf verschillende thema’s: ‘koppels’, ‘gezinnen’, ‘grootouders’, ‘kinderen’ en ‘secret santa’”, vertelt Zsofi Horvath van Wijnegem Shopping. “Helpt dit nog niet, dan kan je onze adviseur aanspreken. Aan de hand van beschikbaar budget en de persoon voor wie het geschenk bedoeld is, kan zij je verder op weg zetten. Ze heeft voor iedereen wel een leuk idee. Wie zelfs na het advies nog twijfelt, kan ook steeds een speciale cadeaubon kopen waarmee diegene voor wie je een geschenk zoekt achteraf in alle 250 winkels van Wijnegem terecht kan.”

De Eerste Hulp Bij Cadeaustress-shop is dagelijks open van 10 uur en 20 uur, en zelfs tot 21 uur op vrijdag.