Wibra heeft van de curatoren groen licht gekregen om aanwezig te blijven in België. Er blijven 36 winkels open, goed voor een tewerkstelling van 183 bedienden.

Nadat Wibra gisteren de boeken officieel neerlegde, hebben de curatoren een plan voor een doorstart goedgekeurd. Naast de maatschappelijke zetel in ons land blijven 36 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel open. In totaal krijgen 183 werknemers een contract voorgeschoteld. Er werkten 439 mensen bij Wibra België.

“We zijn opgelucht dat we onze activiteiten kunnen verderzetten en kunnen terugvallen op een gezonde basis en een belangrijk aantal winkels, die we opnieuw rendabel kunnen maken”, aldus Bas Duijsens, algemeen directeur van Wibra België. “We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede start kunnen nemen. We gaan verder op de weg die we al ingeslagen zijn, met een assortiment, inrichting en communicatie die beter afgestemd is op onze klanten. De nieuw aangestelde Belgische directie zal ons toelaten sneller te reageren op veranderingen in de markten en beter op opportuniteiten in te spelen.”

Toch is er niet voor alle winkels een oplossing gevonden. “We zijn er ons van bewust dat het een harde klap is voor onze werknemers. Sommigen werken al heel lang bij ons en zijn zich ook de voorbije maanden blijven engageren, ondanks de onzekere toekomst”, aldus Bas Duijsens. “Tegelijk zijn we blij dat we een oplossing gevonden hebben voor 183 bedienden.” De directie zal de personeelsleden zo snel mogelijk informeren over hun persoonlijke situatie en heeft er vertrouwen in dat alle personeelsleden op een correcte manier zullen behandeld worden.