Waar gaan we heen met de Belgische economie? Grondstoffen ontginnen we al niet meer sinds de sluiting van de steenkoolmijnen, wat het einde van de zware industrie inleidde. Productie was de volgende die afscheid nam van Belgisch grondgebied, vluchtende naar landen met een lagere loonlast. Wat blijft over voor onze economie?

Vandaag bestaat bijna 70% van ons Bruto Binnenlands Product uit diensten. Handel, vervoer en horeca zijn meerderheidsaandeelhouder met 25,3% van de diensten, kort gevolgd door onderwijs en zakelijke dienstverlening met beide een aandeel van 19%.

Bron: Nationale Bank België

Nu gaan ook de grensaankopen richting de 10 miljard, onder andere gefaciliteerd door e-commerce. Genoeg pessimisme, waar moeten we op inzetten om ons welvaartsniveau op lange termijn te verzekeren? De Belgische economie in zijn huidige formaat staat of valt op kennis. Kennis is meer dan ooit het speerpunt van onze welvaart, en daarmee onze verzekering om onze huidige levenstandaard te garanderen.

Opleiding

Inzetten op opleidingen is meer dan ooit noodzakelijk om competitief relevant te blijven. Noodzakelijk voor een economie die draait op kennis, is om mee te zijn met de technologieën die een ingrijpende impact zullen hebben op onze manier van consumeren en leven. Artificiële Intelligentie (AI) springt er met kop en schouders bovenuit als de meest disruptieve technologie die de komende 10 jaar zal domineren volgens onderzoeksbureau Gartner. Toch voelt maar liefst 95,8% van Belgische retailers en brands zich niet vertrouwd met AI volgens onze eigen studies. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Gelukkig organiseert Gondola nu, samen met nexxworks en VUB's AI Lab een mini-MBA in Artificial Intelligence & Technology, specifiek op maat van de Belgische markt. Met als doel de expertise en innovatie in de sector te boosten, bekijken we over 6 modules de verschillende domeinen van AI met een focus op de praktische expertise: hoe de technologieën werken, en wat de toepassingen zijn op uw business vandaag. 

Om optimaal te kunnen inzetten op interactie met de deelnemers, limiteren we het aantal deelnemers bewust op 20. Wees er dus snel bij.

Klik hier om meer te weten over de mini-MBA in Artificiële Intelligentie