De komende maanden zullen de eigenaren van het Wijnegem Shopping Center (Royawyn en RPFFB Belgium Branch) 50 miljoen euro investeren in een volledige opknapbeurt van het winkelcentrum. Het centrum zal tijdens de werkzaamheden toegankelijk blijven, hoewel een aantal verkooppunten tijdelijk verplaatst zal worden.

Het winkelcentrum is sinds april vanuit Antwerpen per tram te bereiken. Naar verwachting zal ongeveer een op de vijf personen hiervan gebruik zal maken om naar het winkelcentrum te gaan. Om de veiligheid te vergroten zijn de verkeersplannen aangepast en er zijn nieuwe parkeerplaatsen aangelegd voor gehandicapten. Op de parking zijn ook groenstroken voorzien, evenals oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto's.

Bovendien zal bij de ingang van het winkelcentrum een tentconstructie komen. Het forum zal een open, houten constructie krijgen en bestemd worden voor evenementen, modeshows, enz. Het centrum zal met Led-lampjes worden verlicht om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Voor de waterpartijen zal gerecycleerd regenwater worden gebruikt. Ten slotte moet er gratis wifi komen.

De locatie van de supermarkt zal worden gesloopt voor een nieuw gebouw waarin de Fnac, een kleinere Carrefour en winkels van Esprit en United Brands zullen worden gevestigd. Bovendien zullen er in het winkelcentrum 10 nieuwe winkels bijkomen. Momenteel is nog niet bekend welke dat zullen zijn.

De renovatie van het centrum moet vóór september 2013 zijn afgerond.