Vente-Exclusive.com verkocht nog nooit zoveel producten als in de afgelopen maand oktober. Door de aanhoudende groei verdubbelde de Belgische ‘flash sales’-specialist de capaciteit van zijn warehouse. En volgende maand verhuist de hoofdzetel naar een nieuw kantoor in Vorst, nabij Brussel. Dat bewijst volgens Tobias Tousseyn, country manager Belgium & Luxemburg, dat groei en winst in e-commerce wél mogelijk is in België.

Vente-Exclusive.com, een onderdeel van de Franse Vente-Privée groep, is het grootste Belgische e-commerceplatform. Het biedt via flash sales dagelijks nieuwe fashion-, deco- en lifestyleproducten aan, alsook reizen, met kortingen die oplopen tot 75%.

“Het aanbod lokte in oktober ruim 500.000 unieke bezoekers naar de webshop, 15% meer dan in september. In vergelijking met oktober vorig jaar steeg de omzet met meer dan 30%. De omzetgroei in oktober tegenover september bedroeg 24%”, zegt Tousseyn.

Volgens hem was het record in oktober te danken aan zowel de bestaande klanten, die zeer loyaal zijn, als aan nieuwe communityleden. “Ook het toenemend aanbod van sterke merken speelt mee, want we noteren meer productbestellingen per aankoopbeurt", voegt hij toe. Nog een factor is dat klanten al in oktober beginnen met cadeautjes te kopen voor de feestdagen.

Feestdagen

“Online shoppen voor de feestdagen is het nieuwe normaal geworden. Ook november – al jarenlang de maand waarin het meeste verkocht wordt - belooft hierdoor een zeer sterke maand te worden. Door de aard van onze diensten – flash sales met een iets langere levertijd – kunnen mensen ruim op voorhand bij ons terecht om kwalitatieve kerstcadeaus te kopen met een mooie korting”, zegt Tousseyn.

Vente-Exclusive.com is vandaag met 400 mensen in dienst naar eigen zeggen de grootste e-commercewerkgever in België. En door de groei – gemiddeld 20% per jaar – waren een aantal ingrijpende logistieke en infrastructurele veranderingen nodig. Het warehouse in Lot werd te krap, zodat de oppervlakte op korte tijd tweemaal werd verdubbeld, tot 12.000 m² in totaal. Het team logistieke medewerkers groeide in twee jaar tijd van 30 naar een team van 150 man (tot 180 medewerkers in piekperiodes).

Verhuis

Ook de hoofdzetel in Ruisbroek kampte met plaatsgebrek voor de 220 medewerkers. Daarom verhuist Vente-Exclusive.com op 14 december naar een nieuw kantoor in Vorst, amper een kilometer verder dan het huidige kantoor en nog steeds gelegen in de Humaniteitslaan. “Overigens hebben wij 18 openstaande vacatures”, zegt Tousseyn.