Een groot aantal investeerders hebben hun interesse laten blijven voor de overname van de Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, het moederbedrijf van Inno in België. Dat laat curator Stefan Denkhaus weten.

"We zijn zeer tevreden met het biedingsproces tot nu toe: we hebben een groot aantal biedingen ontvangen van een reeks internationale bieders", vertelde Stefan Denkhaus vrijdag aan de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Galeria Karstadt Kaufhof zag zich begin januari genoodzaakt om bescherming tegen schuldeisers aan te vragen na het faillissement van de Oostenrijkse vastgoed- en retailgigant Signa, een procedure die bedoeld was om de keten in staat te stellen nieuwe investeerders te vinden. "Ik ben erg optimistisch dat we snel een nieuwe aandeelhouder zullen vinden", zei de Belgische CEO van Galeria, Olivier van den Bossche, na de procedure.

"We concentreren ons nu volledig op de gesprekken met geïnteresseerde partijen die Galeria als geheel willen overnemen", vervolgde Stefan Denkhaus nog. Andere aanbiedingen voor een gedeeltelijke overname worden “momenteel even aan de kant geschoven”, klinkt het. Geïnteresseerde investeerders hadden tot 11 februari de tijd om een eerste bod uit te brengen. Ze hebben nu tot 22 maart de tijd om een definitief bod uit te brengen. Volgens het Duitse dagblad is het de bedoeling om de activiteiten van Galeria met meer dan 70 winkels voort te zetten. De keten heeft momenteel 92 vestigingen en heeft ongeveer 15.000 mensen in dienst. Opgemerkt moet worden dat het verkoopproces van Galeria's Belgische dochteronderneming, Inno, parallel loopt sinds oktober vorig jaar.