Vakbonden van Mestdagh hebben vandaag het distributiecentrum van de groep in Gosselies platgelegd. De staking zal nog tot 15 uur duren, al kan het volgens de sociale partners zelf uitlopen tot een algemene staking als het overleg met de directie vandaag mislukt.  

Het is menens voor de vakbonden van Mestdagh. Twee weken geleden hadden de sociale partners een stakingsaanzegging ingediend omdat ze niet te spreken zijn over de onvolledige werkorganisatie van de Mestdagh Group. Zo worden de vacatures niet onder toezicht ingevuld, zoals de directie nochtans eerder beloofd had. In haar transformatieplan had de directie het immers over “een nieuwe werkorganisatie die gebaseerd is op een georganiseerde en omkaderde polyvalentie.” Die moest zorgen voor continuïteit in de service en moest de piekactiviteiten dekken zonder dat Mestdagh interimkrachten moet inschakelen. Maar dat probleem lijkt dus nog steeds niet opgelost.

De Franstalige vakbonden zeggen dat het overleg met de directie van twee weken geleden op niks uitdraaide en dat ze daarom vandaag over zijn gegaan tot actie. Concreet ligt het distributiecentrum van Mestdagh Group in Gosselies sinds deze ochtend plat en dat zal volgens Evelyne Zabus, woordvoerster bij CNE nog tot 15 uur duren. Nadien zullen de vakbonden en de directie opnieuw samen zitten en afhankelijk van het resultaat dat daar uit de bus komt, zou de staking mogelijk kunnen worden uitgebreid naar de winkels van Mestdagh. Ter verduidelijking: de supermarkten van Carrefour Market by Mestdagh zijn momenteel wel open, al kunnen er wel producten ontbreken door de staking.