Hoewel de directie en de vakbonden van Mestdagh vorig jaar nog tot een akkoord waren gekomen over het transformatieplan dat enkele maanden voordien was aangekondigd, lijkt het opnieuw onrustig bij de groep. Catherine Roisin van de Waalse vakbond Setca in Charleroi heeft vandaag aangekondigd dat ze een stakingsaanzegging hebben ingediend voor 7 oktober. 

De Franstalige vakbond Setca is niet te spreken over de onvolledige werkorganisatie van de Mestdagh Group. Ze vinden dat het invullen van de vacatures niet onder toezicht verloopt zoals de directie beloofd had. Vorig jaar had de directie het immers nog  over “een nieuwe werkorganisatie die gebaseerd is op een georganiseerde en omkaderde polyvalentie.” Die moest zorgen voor continuïteit in de service en moest de piekactiviteiten dekken zonder dat Mestdagh interimkrachten moet inschakelen. 

En het blijft niet alleen bij de stakingsaanzegging. Deze ochtend werden er ook enkele vrachtwagens tegengehouden aan het distributiecentrum in Gosselies waar er om 9 uur deze ochtend een ondernemingsraad plaatsvond. Volgens verschillende winkels van de groep zouden er verschillende zaken te ongestructureerd verlopen en worden werknemers onvoldoende opgeleid voor taken die ze moeten uitvoeren. De minister van werk probeerde gisteren tijdens een verzoeningsvergadering nog de brokken te lijmen, tevergeefs. Setca heeft dan ook besloten om een stakingsaanzegging in te dienen voor 7 oktober.