Op donderdag 20 oktober gaat UberEATS in Brussel van start met on-demand maaltijdbezorging. Via de speciale UberEATS app kunnen inwoners van Brussel online maaltijden bestellen, voorlopig zonder bezorgkosten.

Deze zomer lekte het nieuws al uit dat het Amerikaanse techbedrijf Uber, bekend van de in Brussel verboden taxi-app, de uitrol van zijn maaltijddienst UberEATS in Brussel voorbereidde. Ondertussen heeft Uber bevestigd dat de dienst op 20 oktober van start gaat in onze hoofdstad. 

Gebruikers van het reguliere Uber-platform kunnen na het downloaden van de UberEATS app inloggen met hun bestaande account. Iedereen met een bestaand Uber account, heeft automatisch een UberEATS account en kan direct inloggen. Ook kan er besteld worden via www.ubereats.com. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd. 

 

UberEATS gaat naar eigen zeggen van start met een breed scala aan kwalitatieve lokale restaurants en honderden koeriers die de bestellingen per fiets of scooter zullen bezorgen. Hoewel Uber vooral bekend is als taxibedrijf werkt het voor UberEATS met fiets- en scooterkoeriers, net als concurrent Deliveroo.

Bij wijze van lanceringsaanbod, brengt UberEATS de komende maanden geen bezorgkosten in rekening voor gebruikers en vraagt op dit moment geen minimum bestelbedrag. Filip Nuytemans, General Manager UberEATS Expansion Markets: “We zijn al meer dan 2,5 jaar actief in Brussel en kennen de stad als geen ander. Deze kennis en ervaring gaan we nu toepassen op het bezorgen van maaltijden. Met UberEATS bieden we de inwoners van Brussel een betaalbare service van goede kwaliteit. Zo vragen we geen bezorgkosten en is er op dit moment ook geen minimum bestelbedrag.”

Met de lancering in Brussel is UberEATS beschikbaar in 40 steden verspreid over 13 landen wereldwijd.