UberEATS heeft gisteren zijn dekking- en leverzone uit tot heel Brussel en een deel van de randgemeenten uitgebreid. De take-away dienst, die in oktober van start ging in de hoofdstad, levert nu ook in Jette, Sint-Agatha-Berchem, Anderlecht, Evere, Diegem, Zaventem en Vilvoorde.

Volgens Stéphane Ficaja, general manager van UberEATS in Brussel, wil het bedrijf hiermee inspelen op een de groeiende vraag van de gebruikers, niet alleen in een aantal gemeenten die tot nu toe niet volledig waren afgedekt, maar ook in een aantal randgemeenten. Hij zegt vooral een stapje voor te willen blijven op zijn concurrenten. In de praktijk is dat, sinds het faillissement van de Belgische start-up Take Eat Easy, nog alleen maar Deliveroo.

Sinds de lancering in oktober vorig jaar hebben 40.000 Belgen al de UberEATS app gedownload. Het bedrijf werkt in Brussel met de 600 bestellers, die tussen 11.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds maaltijden afkomstig van meer dan 450 restaurants thuis afleveren. Dat gebeurt met de belofte om die binnen de 30 minuten te leveren. In de nieuwe gemeenten uit de dekkingszone, moet men in sommige gevallen tot 60 minuten levertijd rekenen.

"Sinds de lancering van UberEATS in Brussel iets meer dan drie maanden geleden, konden wij een ‘massale’ groei vaststellen. Om aan die belangrijke vraag te kunnen beantwoorden hebben wij beslist om -vroeger dan oorspronkelijk voorzien- onze dienst voor nog meer gebruikers beschikbaar te maken," aldus Ficaja in een perscommuniqué.

De vraag is momenteel het grootst in Elsene, het centrum van Brussel, Ukkel en Etterbeek.

Op 9 maart organiseert The Retail Society een sessie rond het thema "Uberization: The Impact of New (E-)Commerce" te Zaventem. Meer info? Klik hier