Op vrijdag 8 mei opende coöperatieve Färm zijn tweede biomarkt Brüt by Färm in Elsene, niet zover van de Bascule (Ukkel) en Ma Campagne (Elsene).

Toen biomarkt Brüt by Färm vorig jaar gelanceerd werd, was het de bedoeling om consumenten aan te spreken die kozen voor een levensstijl die zich "inschrijft dan een logica van eenvoud, transparantie en nabijheid, en door zo weinig mogelijk afval te produceren", verklaart de keten in een persbericht. "Met dit tweede adres legt de coöperatieve de nadruk op het begeleiden van consumenten in het verminderen van afval, door een meer doordachte vorm van consumeren. Brüt by Färm staat voor een terugkeer naar de essentie, dankzij een selectie van 800 referenties, vooral in bulk, zodat er zo weinig mogelijk afval is. Tegelijk kiezen we ook voor bio", zegt Alexis Descamps, algemeen directeur van Färm.

Samenwerking met Hopla Geiss en Or Coffee

Het project kiest voor korte keten en lokale producten. Daarom werkt het samen met de artisanale bakker Hopla Geiss en met koffiebar van Or Coffee die in de winkel te vinden is.

De nieuwe Brüt by Färm biedt fruit en groenten, vers brood, kaas of vlees van Nu! aan, wat neerkomt op een belangrijke selectie van producten die in bulk te koop aangeboden worden. Er zijn ook molens waarmee klanten hun eigen bloem, koffie en boterhammen kunnen maken. Er is ook een traiteursafdeling met kazen. 

 

 

 

 

Moulins à pâtes à tartiner