Toyota Material Handling is in verschillende Europese landen, waaronder België, van start gegaan met een webshop. Men kan er het lichtere materiaal kopen en ook een deel van het zwaardere huren.

“We hebben wij een online shop gelanceerd omdat we vaststellen dat er vandaag de dag klanten zijn die over de mogelijkheid willen beschikken om onze producten via internet aan te kopen. Deze e-commerce website voldoet aan alle geldende normen met betrekking tot online shoppen,” aldus Thomas Verheye, Online Marketeer bij TMH Belgium in Wilrijk. In de webshop wordt de volledige range BT Lifter transpalletten en een aantal BT Levio elektrische pallettrucks online te koop aangeboden.

Daarnaast staat het volledig aanbod trucks voor verhuur op de website, met vermelding van exacte huurprijzen. Via de webwinkel kunne teven aanvragen worden gedaan voor de verschillende contracttypes.“Ook kortingen en promoties worden als eerste op de online shop gecommuniceerd,” aldus Verheye tot slot. Het is vrij uitzonderlijk dat een producent van intern transportmaterieel een webshop opent waar men de toestellen zelf kan kopen. De meeste sites in deze sector bieden enkel onderdelen en verhuur aan.