Volgens het jaarlijks onderzoek van het Great Place to Work Institute Belgium zijn EASI en Torfs de beste werkplekken van 2017. Voor EASI is dit het derde jaar op rij, voor Torfs reeds het vierde opeenvolgende jaar.

Jaarlijks voert Great Place to Work Institute Belgium, in samenwerking met Vlerick Business School en mediapartner Jobat/Mark Magazine, een onderzoek naar de beste werkplekken in België. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen organisaties met meer dan 500 werknemers en organisaties met minder dan 500 werknemers.

Torfs ging bij de grote bedrijven voor het vierde jaar op rij met de eerste plaats lopen. Volgens Dirk Buyens, professor Human Resources Management aan Vlerick Business School, probeert Torfs iedereen tevreden te houden. “Er is niet alleen aandacht voor medewerkers en klanten, maar ook voor leveranciers en aandeelhouders. Torfs streeft naar een community waar alle stakeholders zich gewaardeerd voelen.” McDonald’s, Accent Jobs, Start People en Adecco vervolledigen respectievelijk de top 5.

Bij de kleinere organisaties kwam EASI voor het derde opeenvolgende jaar als beste uit de bus. AE en Thuiszorg Vleminckveld mochten als tweede en derde mee op het podium. “EASI is een echt 2.0 bedrijf. Medewerkers worden gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid op te nemen en nieuwe voorstellen te doen. Plezier is er ook belangrijk, want blije werknemers vertaalt zich in blije klanten,” zegt professor Buyens.

Het onderzoek kijkt doorheen twee lenzen: de Trust Index enquête en de Culture Audit vragenlijst. De Trust Index enquête of werknemersbevraging onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast evalueert de Culture Audi vragenlijst of HR-bevraging het werkgeversbeleid van de organisaties. Uniek is dat de evaluatie van de medewerkers primeert. Twee derde van de eindscore wordt namelijk bepaald door de resultaten van de eigen werknemers. 

Meer info over het onderzoek vind je hier.