De top van Hema wordt door elkaar geschud. Saskia Egas Reparaz, die nu leiding geeft aan drogisterijketen Etos, een dochter van Ahold, wordt de eerste vrouwelijke CEO in de geschiedenis van het warenhuis. De winkelketen wil zich meer op België, Nederland en Frankrijk gaan richten.

Saskia Egas Reparaz wordt de opvolgster van Tjeerd Jegen. Dat melden verschillende bronnen aan het Financieele Dagblad. De wissel is het gevolg van de nieuwe koers van de kersverse eigenaren van Hema, investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd. Zij willen dat Hema zich vooral richt op de Benelux en Frankrijk. In deze landen behaalt de winkelketen het grootste deel van zijn omzet. Het is een koersverandering tegenover het recente verleden, waarin Tjeerd Jegen nadrukkelijk naar verdere internationalisering zocht. De nieuwe eigenaren willen de verouderde winkels opknappen, de logistiek verbeteren en de webwinkel een boost geven.

De 47-jarige Saskia Egas Reparaz maakte carrière bij Ahold. Voordat ze in 2018 begon als CEO van drogisterijketen Etos, werkte Saskia Egas Reparaz onder andere als marketingdirecteur van Albert Heijn en was ze verantwoordelijk voor de gemakswinkels AH to go. Ook de raad van commissarissen vernieuwt. Pieter Haas, jarenlang CEO van elektronicaconcern Media Markt Saturn, is de nieuwe president-commissaris. Hij volgt Wilco Jiskoot op, die wel aanblijft als commissaris. Voor de nieuwe eigenaren treden Parcom-partner Bas Becks en Jumbo-cfo Ton van Veen aan.