Krein Bons neemt na 26 jaar afscheid als directeur van schoenenketen vanHaren. Hij maakt plaats voor Han Sterk, die eerder voor onder meer Hugo Boss en Only For Men werkte.

Krein Bons was meer dan een kwarteeuw directeur van schoenenketen vanHaren. Het bedrijf deed het goed onder zijn vleugels. Terwijl andere schoenenretailers over de kop gingen, verhoogde de omzet van vanHaren en nam het in het najaar van 2020 in België 40 winkels van Brantano over na het faillissement van FNG, waardoor het in één keer een belangrijke speler werd. Volgnes Bons is het tijd om afscheid te nemen en verantwoordelijkheden over te dragen aan een nieuwe generatie. Hij legt zijn functie neer vanaf 1 juli en zal startups begeleiden en zijn eigen evenemenbureau runnen. 

Bons’ opvolger wordt Han Sterk, die vanaf half juni samen met Robert Vos (CFO) de directie van vanHaren zal vormen. Ze zullen de verschillende taken onder elkaar verdelen. “Han is de afgelopen twee jaar een deskundig en betrokken persoon gebleken die past binnen de visie en strategie van onze organisatie”, zegt Bons over zijn opvolger. Sterk is sinds februari 2020 actief in het bedrijf, maar was voordien al zijn gehele loopbaan werkzaam binnen de modebranche. Eerder was hij onder meer verantwoordelijke bij Hugo Boss en Only For Men. vanHaren is onderdeel van de Deichmann groep, naar eigen zeggen marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd.