Atos Worldline, marktleider in de sector elektronische transacties in België, heeft gisteren de cijfers bekendgemaakt over de elektronische betalingen die in 2011 zijn uitgevoerd. In totaal zijn er maar liefst 1.387.623.864 transacties waargenomen, ofwel 2.638 per minuut. De meeste van deze betalingen zijn uitgevoerd door Bancontact/Mister Cash (973.376.007, +7%). Betalingen met VISA en Mastercard zijn met 12,2% gestegen.

December bleek voor Atos Wordline de meest winstgevende maand te zijn geweest. Die maand heeft de groep namelijk voor het eerst meer dan 5 miljoen Bancontact/Mister Cash betalingen op één dag verwerkt (op 23 december). Atos heeft daarnaast een netto teruggang genoteerd van het aantal transacties door Proton (-16%).

"Ik denk dat de drastische afname of zelfs het verdwijnen van contant geld een van de belangrijkste ontwikkelingen in de 21ste eeuw zal zijn. Atos Worldline wil deze trend bevorderen en stimuleren", verklaart Dirk De Cock, CEO van Atos Worldline Benelux. Sinds kort heeft Atos Worldline de tarieven voor betalingen onder de 10 euro verlaagd. Deze aankopen vertegenwoordigen 14,4% van de transacties in 2011.

Plannen voor 2012Atos Worldline wil nieuwe activiteiten ontplooien, de continuïteit waarborgen van het betaalmodel Bancontact in een SEPA-omgeving, toepassingen ontwikkelen voor contactloos betalen, de elektronische maaltijdcheque promoten, het aanbod van terminals uitbreiden met de lancering van YOMANI, enz