Thierry Cotillard staat al vijf jaar aan het hoofd van ITM, het bedrijf dat de merken Intermarché en Netto in Frankrijk beheert. Volgens LSA wordt er vandaag een persbericht uitgestuurd waarin de topman zijn vertrek zal aankondigen.

Volgens LSA komt het vertrek van Thierry Cotillard niet geheel onverwacht omdat hij al enige tijd had aangekondigd dat hij "een pauze wilde nemen omdat hij overbelast was door zijn werk", onderstreept LSA. Als lid van Intermarché Issy-les-Moulineaux, nabij Parijs (Hauts-de-Seine), beheert Thierry Cotillard twee winstgevende winkels. Daarnaast was de topman ook spreker tijdens de Gondola Gala Night, Gondola Day en een sessie van Gondola Society in Meise. Hij wordt opgevolgd door Vincent Bronsard, een ander lid van de Parijse regio en lid van de raad van bestuur. Zoals de traditie het voorschrijft, is het een winkelmanager die het hoofd van de raad van bestuur van ITM wordt, en dus verantwoordelijke voor Intermarché. Vincent Bronsard werd in 2017 lid van de raad van bestuur van Intermarché en Netto, waar hij verantwoordelijk was voor de marketing en de merkcommunicatie.

Claude Genetay blijft algemeen directeur

‘Ik ben zeer blij dat Vincent Bronsard me opvolgt in deze functie”, stelt Thierry Cotillard in een persbericht dat door LSA gepubliceerd werd. "We hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt: ik ben er zeker van dat Vincent de voorzitter zal zijn die onze merken in staat zal stellen om verder te groeien en de verschillende transformaties waarop onze veroveringen van marktaandeel in de komende jaren gebaseerd zullen zijn, tot een goed einde zal brengen. Ik was erg blij dat ik onze transformaties heb geleid dankzij het vertrouwen dat de bedrijfsleiders van Mousquetaires mij hebben gegeven. En ik wil ook alle teams en alle partners in ons ecosysteem bedanken die ons in staat hebben gesteld om deze successen te behalen". Claude Genetay behoudt zijn functie van algemeen directeur.