De voorraad Cent Wafers raakt uitgeput nadat de fabriek in Oekraïne om veiligheidsredenen gesloten werd. Tot voor kort werden de typisch Belgische koekjes nog in Herentals gemaakt.

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez, dat ook Oreo, Pim’s en Prince op de markt brengt, heeft in het oosten van Oekraïne een productiesite die sinds eind februari stilligt. De fabriek werd om veiligheidsredenen gesloten. De beschikbaarheid in Europa en België komt daardoor in het gedrang, bevestigt het bedrijf in verschillende media. Mondelez wil kijken in hoeverre de productie van de Cent Wafers door andere sites in Europa kan overgenomen worden. Het valt niet uit te sluiten dat er daardoor in de winkels een tekort aan de koekjes zijn.

De Cent Wafers werden tot voor kort in de LU-fabriek in Herentals gemaakt. In september 2019 besliste Mondelez om daar niet langer Cent Wafers, Cha-Cha en Tuc-koekjes te maken omdat het filiaal volgens haar niet competitief genoeg was. De fabriek in de Oekraïense stad produceert ook Tuc-koekjes voor de Belgische markt, maar daarvoor is er momenteel geen tekort. Andere fabrieken hebben de productie ervan opgevangen. Cent Wafers zagen honderd jaar geleden het licht bij de Antwerpse koekjesfabrikant Parein. Ze danken hun naam aan het feit dat ze toen 1 cent kostten.