Just Eat Takeay.com en Amazon hebben de handen in elkaar geslagen. Amazon Prime-leden in Duitsland, Oostenrijk en Spanje profiteren voortaan van gratis leveringen door het maaltijdbezorgplatform.

Takeaway.com en Amazon Prime lanceren een nieuwe samenwerking in drie Europese landen. Vanaf nu kunnen Amazon Prime-leden hun maaltijden gratis laten bezorgen via het Lieferando-platform in Duitsland en Oostenrijk, en via Just Eat in Spanje. De bezorging gebeurt voor bestellingen van meer dan 15 euro, zoals gebruikelijk via de bezorgapps. Dankzij deze samenwerking krijgen Amazon Prime-leden al toegang tot Plus, een nieuw loyaliteitsprogramma voor klanten dat wordt gelanceerd door Just Eat Takeaway.com en dat consumenten een reeks exclusieve aanbiedingen en kortingen van restaurantpartners en retailers biedt. Om toegang te krijgen tot de service, hoeven klanten zich alleen maar te registreren op de Lieferando- en Just Eat-platformen. De samenwerking volgt op de lancering van een soortgelijke dienst in de VS tussen Just Eat, Takeaway.com, Grubhub en Amazon. "Dit is een fantastische kans om het dagelijkse gemak voor consumenten te vergroten en tegelijkertijd loyaliteit en betaalbaarheid op te bouwen”, zegt Andrew Kenny, commercieel directeur van Just Takeaway.com.

Jamil Ghani, vice president van Amazon Prime, zegt op zijn beurt: "De waarde van het Prime-lidmaatschap blijft groeien dankzij dit aanbod, en het is nu de beste moment om te profiteren van het gemak, de besparingen, het entertainment - en de lekkernijen - die het lidmaatschap biedt." Vandaag de dag heeft Amazon Prime wereldwijd meer dan 200 miljoen abonnementen. Just Eat Takeaway.com is actief in ongeveer 20 landen, waaronder België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje in Europa (om er maar een paar te noemen), naast de VS en Canada.