In Charleroi heeft het nieuwe shoppingcenter Rive Gauche de deuren geopend. Blikvanger is de vijfde Belgische Primark-winkel, maar het winkelcentrum zou voor deze zomer ook de eerste Burger King van het land verwelkomen.

Na vier jaar van werken en 250 miljoen euro aan investeringen, kunnen de Karolingers terecht in het nieuwe winkelcentrum in het hartje van hun stad. Rive Gauche is gelegen aan het Koning Albert I-plein midden in het centrum van Charleroi en biedt voor elk wat wils.

Het shoppingcenter telt drie verdiepingen en heeft een totale winkeloppervlakte van 35.000 m2. In totaal zijn er 80 winkels, gaande van een Proxy Delhaize tot de grote modeketens en eetgelegenheden.

De blikvanger van het nieuwe shoppingcenter is echter de Primark-vestiging. De kledingdiscounter opende er na winkels in Luik, Brussel, Gent en Hasselt, zijn vijfde Belgische verkooppunt. De winkel bestaat uit maar liefst 5.722 m 2 en twee verdiepingen aan “betaalbare fashion”.

Ronald Voogt, Directeur Primark Benelux, is erg blij met de opening van de nieuwe Primark winkel in Charleroi: “We zijn super enthousiast dat we een nieuwe winkel in Wallonië kunnen openen. Het Rive Gauche shopping center in Charleroi is een absolute toplocatie. De winkel ziet er fantastisch uit en wij nodigen iedereen dan ook uit om onze nieuwe lente & zomer collectie te komen ontdekken.”

Bekijk hier onze fotoreportage van Rive Gauche. Een uitgebreid artikel en een interview met Primark-topman Ronal Voogt verschijnt in het volgende nummer van Gondola Magazine. Nog niet gebaonneerd? Klik dan hier!