Het Duitse Rewe en Greenyard hebben een intentieverklaring ondertekend die de huidige samenwerking tussen de twee uitbreidt. Het moet mogelijk maken dat de bevoorrading gedeeld en geoptimaliseerd wordt.

In het kader van zijn strategie wil Greenyard oplossingen op maat presenteren en zo op een duurzame manier samenwerken met zijn klanten. Door de nieuwe samenwerking optimaliseert Greenyard de bevoorraading en kan het de bevoorradingskanalen ook delen. Door de efficiëntie te verhogen en de capaciteiten beter te gebruiken wil het een duurzame groei voor alle spelers in de keten mogelijk maken. 

De twee ondernemingen hebben zich akkoord verklaard om de stroom van sommige producten thuis te brengen in één unit. Sommige diensten met toegevoegde waarde, zoals het rijpen van verse producten, worden geleverd door Greenyard. Het akkoord onderstreept het belang van de categorie groenten en fruit voor Rewe Group en kort de bevoorradingsketen in. De twee partners zijn ervan overtuigd dat hun samenwerking hen optimaal voorbereid op de toekomstige markt van groenten en fruit.

“Rewe Group en Greenyard kunnen bogen op een lange en vruchtbare samenwerking. Met deze intentieverklaring leggen we een nieuwe ijkpunt vast in onze activiteit groenten en fruit. Ik ben ervan overtuigd dat deze nauwere samenwerking onze activiteiten efficiënter maakt en ons toelaat onze klanten verse producten van de hoogste kwaliteit aan te bieden”, aldus Eugenio Guidoccio, Managing Director Ultra Fresh (fruit and vegetables) van Rewe Group.