De ondernemingsrechtbank van Mechelen verwerpt de aanvraag van Mega World tot gerechtelijke reorganisatie. De rechtbank stelt nu twee voorlopige bewindvoerders aan.

De twee voorlopige bewindvoerders, Thierry Lammar en Kristin Van Hocht, krijgen bevoegdheid voor het aansturen van Mega World. Zij zullen de onderneming de komende tijd beheren en zullen wellicht nagaan of aan alle faillissementsvoorwaarden werd voldaan om de boeken neer te leggen. De rechtbank verwierp de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie omdat de nodige boekhoudkundige stukken die zo’n aanvraag moeten mogelijk ontbreken. De plannen van Mega World waren al niet erg geloofwaardig. Ze voorzagen in een omzetverdubbeling op korte termijn. Met de lockdown is dat helemaal onrealistisch.

Al sinds de overname van Blokker België door de Nederlandse ondernemer Dirk Bron hangen er donkere wolken boven het bedrijf. Bron heeft een hoogst dubieuze reputatie en zowel personeel als vakbonden lieten blijken dat ze weinig vertrouwen hebben in de Nederlander. Om die reden had vakbond ACVPuls de aanstelling van voorlopige bewindvoerders gevraagd. Voor het personeel van de keten ziet de toekomst er niet goed uit. Mega World stelt 670 mensen tewerk.