Bak- en dessertenmerk Imperial komt in handen van Dr. Oetker. Voormalige eigenaar GB Foods besliste om het merk van de hand te doen zodat het zich in de toekomst meer kan focussen op hartige voedingsproducten.

Het bekende bak- en dessertenmerk Imperial wisselt van eigenaar. De Spaanse groep GB Foods heeft namelijk besloten om het merk te verkopen aan Dr. Oetker. Hoeveel die laatste neertelde voor de transactie is niet bekend. Dat GB Foods, dat vier jaar geleden nog het Belgische Contintental Foods overnam (met merken als Devos & Lemmens, Imperial en Liebig), nu beslist om het bakmerk van de hand te doen is een strategische keuze. Het bedrijf wil zich in de toekomst namelijk richten op hartige producten. Hoewel Imperial nu wordt overgenomen door Dr. Oetker blijft de fabriek in Puurs wel in handen van GB Foods. “Wij blijven onveranderd investeren in infrastructuur, innovatie en productontwikkeling”, aldus het bedrijf. Wat er met het personeel zal gebeuren is nog niet duidelijk. Al benadrukt de Spaanse groep wel dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Het is niet de eerste keer dat er overnamegesprekken plaatsvinden tussen GB Foods en Dr. Oetker. Hoewel het in het verleden niet lukte om een deal rond te krijgen, kan Dr. Oetker nu dan toch zijn portfolio verder uitbreiden. Volgens het bedrijf zal deze overname helpen om zijn positie op de markt van bakproducten en dessertbereidingen flink te versterken.