Primark heeft grote ambities voor de Franse markt. Het fast fashion-merk heeft plannen aangekondigd om tussen 2024 en 2025 vijf nieuwe winkels te openen in Frankrijk. Het hoopt ook tussen de twee en vier winkels per jaar te openen in 2026 en 2027. Frankrijk is wereldwijd de derde grootste markt voor het merk, net achter het Verenigd Koninkrijk en Spanje, schrijft Fashion Network.

Met de opening van vijf nieuwe winkels in Frankrijk tussen 2024 en 2025 versterkt het fast-fashion merk zijn aanwezigheid in het land. Primark heeft al een van de volgende locaties bevestigd, in Tours, in het winkelcentrum L'Heure Tranquille. Volgens Fashion Network heeft Primark Bayonne en Perpignan in het vizier. Beide steden liggen dicht bij de Spaanse grens, wat de interesse van het merk verklaart. "De grote toestroom van Franse klanten naar Spaanse winkels zegt veel over het onaangeboorde potentieel van deze steden," merkt Vincent Combet op, directeur vastgoedexpansie van Primark in Frankrijk. Het merk heeft naar verluidt ook een oogje op de steden Troyes en Caen. Daarnaast concentreert het fast-fashion merk zich op steden met meer dan 150.000 inwoners. Primark heeft al 27 winkels in Frankrijk. De laatste steden die een Primark winkel mochten verwelkomen waren Angers, Mulhouse, Echirolles en Rouen. Primark wil ook tussen de twee en vier winkels per jaar openen in 2026 en 2027. 

Het fast-fashion merk, dat veel kritiek krijgt vanwege haar consumptiemodel en ervan wordt beschuldigd dat het in verband wordt gebracht met de dwangarbeid van Oeigoeren, benadrukt de transformerende invloed die het heeft op de gemeenschappen waarin het actief is. Primark heeft een onderzoek laten uitvoeren waarin haar sociaaleconomische bijdragen worden belicht. Op basis van gegevens die zijn verzameld in de winkel in Le Havre, toonde Primark aan dat elke nieuwe baan 0,7 extra banen creëerde in de omgeving van de winkel. "In Saint-Étienne heeft de verhuurder bijvoorbeeld meer dan € 20 miljoen geïnvesteerd in de renovatie van Centre Deux", voegt Vincent Combet toe.