A new star is born, of moeten we zeggen: È nata una nuova stella... Want het (Italiaanse!) Pinsami verovert in sneltempo het hart en de keuken van de Belgische consument. Vergeet de naam pizzabodem, zeg voortaan: pinsabodem.

GTI is altijd op zoek naar producten met toegevoegde waarde. In mei 2022 maakte de verdeler van premium foodproducten het Italiaanse Pinsami bereikbaar voor de Belgische consument, en met succes. Pinsa? Dat is een slimme variant op de klassieke pizzabodem. “Lichter dan een klassieke pizzabodem en met een knapperige korst: dit is echt Italië op je bord”, zegt Guy Troch. Delhaize en Colruyt Group (Colruyt Laagste Prijzen, Spar en OKay) hapten al toe. Daar zijn de pinsabodems zowel gekoeld (Delhaize) als niet-gekoeld (Colruyt Group) beschikbaar in de rayon. “Met tot 73% herhaalaankoop wordt dit een blijver!”

Echt Italiaans, 100% smaak

De kwaliteit van de vers voorgebak- ken pinsabodems is een slecht bewaard geheim: wie ervan proeft, is verloren! Die smaak en kwaliteit haalt Pinsami door zijn authentieke recept, de traditionele verwerking én het Italiaanse karakter. Het pinsadeeg is samengesteld uit de exclusieve mix van tarwebloem, rijstmeel en sojameel, met daarbij zuurdesem, olijfolie extra vierge, zout en water. Die perfecte balans tussen de unieke mix van meel, de langzame rijstijd – tot 48 uur – en het vele kneden maakt de bodem knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. “De traditionele verwerking, samen met het hoge hydratatiegehalte, maken het pinsadeeg bovendien licht verteerbaar en caloriearmer dan veel ander pizzadeeg – de bodems kregen een Nutri-Score B”, voegt Guy Troch daaraan toe. En tot slot: we spreken hier over hoge kwaliteit van handgemaakte knapperige pinsa, helemaal in Italië gemaakt. Meer bepaald bij een onafhankelijk bedrijf uit Reggio Emilia, het culinaire hart van Italië.

Met tot 73% herhaalaankoop wordt dit een blijver!

Guy Troch
Eigenaar GTI

Troeven

Bij al die troeven zouden we nog vergeten dat deze licht verteerbare bodems perfect kunnen worden gebruikt in de veggie/vegan-keuken. Ook aperomomenten kunnen hun voordeel doen met de pinsabodems. En de bereiding? Simpel! Plaats de pinsa op het ovenrooster en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 250°C. Snij de pinsa in stukken en garneer hartig of zoet. Klaar!

De slimme verpakking levert bovendien een lange houdbaarheid op, zodat je de pinsabodems op ieder moment kunt bovenhalen. Na het voorbakken worden de pinsabodems onmiddellijk gekoeld en verpakt, waardoor ze ultravers blijven.

En de gasten zullen deze trakatie niet snel vergeten: Pinsami proeven doet Pinsami kopen… en dat werd al bewezen in thuisland Italië, maar ook in onder meer Frankrijk en Duitsland. Pinsami kaapte ook al een 1e nominatie weg bij de Gouden Tavola 2022.

Classica of volkoren

Eén Pinsami-verpakking telt een voorgebakken pinsabodem van 230 gram. Er is nu ook een variëteit met mini-pinsadegen, 2 stuks van 130 gram per pack beschikbaar.Door hun trendy vorm – licht ovaal – zijn ze handig in gebruik én een esthetisch verantwoorde aanwinst voor gourmetgerechten of voor aperomomenten.

Contact

Guy Troch Import (GTI)

info@gtiproducts

09 369 00 03