De Nederlandse online supermarkt Picnic gaat na een proef in drie steden nu ook in andere steden op zondag de boodschappen bezorgen. Daarmee is de websuper naar eigen zeggen de enige supermarkt in Nederland die zeven dagen op zeven de boodschappen thuisbrengt.

De pilot liep in Utrecht, Ede en Veenendaal. Nu wordt de dienst uitgebreid naar Utrecht, Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere. De overige steden waar Picnic actief is, volgen op korte termijn.

Ook op zondag is de levering gratis en gebeurt de bezorging op een vast tijdsstip, binnen een tijdsslot van 20 minuten. Bovendien kan de klant in de app tot op de minuut nauwkeurig zien waar de bezorger op dat moment is. Klanten kunnen zaterdag tot 22.00 uur bestellen.

Tijdens de pilot werd al snel duidelijk dat klanten bezorging op zondag heel fijn vinden, aldus mede-oprichter Michiel Muller. Ook in bevragingen bij de klanten stond een thuislevering op zondag hoog op de verlanglijst.

Picnic is nu actief in 40 steden in Nederland. Vorige maand breidde het uit naar het westen van Duitsland. In Nederland telt de online supermarkt inmiddels 100.000 klanten. Maandelijks komen er steden bij. Nu is de provincie Noord-Brabant aan de beurt: volgende maand gaat Picnic van start in Tilburg en Breda.

Vier distributiecentra

Kort daarvoor opent Picnic in Eindhoven zijn vierde distributiecentrum, van waaruit de steden in Noord-Brabant beleverd worden. Mogelijk zal het ook Limburg bedienen. Het nieuwe distributiecentrum, met een oppervlakte van ruim 18.000 m², zal de uitrol in het zuiden van Nederland bespoedigen.

Hiermee nadert Picnic ook de grens met België. Over een mogelijke uitbreiding naar ons land is niets geweten. Maar de start van de activiteiten in Duitsland geeft aan dat het bedrijf ook internationaal wil groeien.