Peter Somers (CEO van SprintPack en ex-bpost) heeft met twee andere specialisten in post, e-commerce en logistiek het bedrijf SKS & Partners opgericht. Het levert diensten op het gebied van consultancy, interim-management en IT voor binnenlandse en grensoverschrijdende e-commerce logistiek.

Somers startte SKS & Partners op samen met twee andere rotten in het vak, de Brit David Spottiswood (ex-directeur Global Operations DHL en ex-CEO van Borderlinx), de Nederlander Jan Kooyman (ex-senior manager en consultant bij bpost, PostNL en Atos Origin). Het initiatief wordt gesteund door KB Pedersen (ex CEO van Post Danmark) die zich onlangs als adviseur bij hen aansloot. Peter Somers voormalig lid van het directiecomité van bpost en CEO-eigenaar van SprintPack.

 “De oprichters hebben gezamenlijk meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van logistiek, waren initiatiefnemers van innovatieve projecten en activiteiten binnen DHL, bpost en TNT Post, en staan garant voor een no-nonsense aanpak die een snel rendement op investering oplevert,” aldus Somers.

Het nieuwe bedrijf steunt op een netwerk van meer dan 20 ervaren professionals afkomstig uit verschillende domeinen en markten, onder andere gespecialiseerd in interim management.

Omnichannel-concepten

Volgens de initiatiefnemers vragen de groei van binnenlandse en wereldwijde E-Commerce, en de ontwikkeling van omnichannel concepten binnen de sector om flexibele logistieke oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de huidige complexe retail markt. “In deze context verleent SKS & Partners advies, expertise en oplossingen op het gebied van interim-management,” klinkt het.

Volgens David Spottiswood verandert het landschap van de wereldwijde e-commerce razendsnel, wat  unieke uitdagingen oplevert voor postbedrijven, logistieke- en retail bedrijven. “Het is van essentieel belang om het verband tussen de verschillende partijen te begrijpen om een winstgevend business model te ondersteunen dat ook een voortdurend evoluerende superieure klantbeleving verschaft. SKS is opgericht om deze partijen strategisch te helpen, maar nog belangrijker is de uitvoering van toonaangevende oplossingen door ons netwerk van zeer ervaren senior-managers.”

Peter Somers zegt overtuigd te zijn dat de gezamenlijke vakkennis, kwaliteit en ervaring van het SKS & Partners netwerk uniek is. “Dat komt omdat al onze partners en managers een gekende en erkende ervaring hebben in deze sector,” stelt hij.