Paypal is van plan zijn groei te versnellen door zijn betaaloplossingen ook in de fysieke wereld aan te bieden. De specialist in online betalingen heeft momenteel 106,3 miljoen gebruikers en zag zijn inkomsten in 2011 met 28% groeien tot 4,412 miljard dollar. Het transactievolume is met 29% toegenomen tot 118 miljard dollar. In 2012 hoopt Paypal 7 miljard aan mobiele betalingen te halen.

Maar Paypal is niet van plan het daarbij te laten en richt zich nu op de fysieke wereld. Hiervoor test het bedrijf verschillende oplossingen. Vijf winkels van de doe-het-zelfketen Home Depot hebben een terminal geïnstalleerd, waarmee Paypalbetalingen gedaan kunnen worden door een telefoonnummer en een geheime code in te voeren. Over enkele dagen zou het experiment naar ongeveer vijftig verkooppunten moeten worden uitgebreid. Paypal zou ook een overeenkomst hebben getekend met Ingenico. Bovendien heeft de betaaldochter van Ebay in Italië enkele honderdduizenden prepaid kaarten gedistribueerd die gebruikt kunnen worden Mastercard netwerk. En in het Verenigd Koninkrijk is een mobiele app getest.

"Het eerste jaar is gewijd aan de uitwerking van het plan en de bouw van het product, in het tweede jaar worden experimenten gedaan. Op dat punt zijn we nu gekomen wat de betalingen in de fysieke wereld betreft. In het derde jaar zal de echte lancering plaatsvinden", legt John Donahoe, algemeen directeur van Ebay, uit.