Bancontact Payconiq Company lanceert Payconiq GO, een app waarmee handelaars voortaan zelf Payconiq-betalingen kunnen ontvangen via hun smartphone en zelf het bedrag kunnen ingeven. De app is gratis, vereenvoudigt transacties voor handelaars en geeft hen meer controle en autonomie.

Tot nu toe konden consumenten die met Payconiq wilden betalen in een winkel dat doen via de QR-code  die te vinden is op de roze sticker aan de kassa. Daarbij moest de consument zelf het verschuldigde bedrag invoeren. Dankzij de nieuwe app Payconiq GO die Bancontact Payconiq Company lanceert, kunnen handelaars voortaan ook Payconiq-betalingen ontvangen via hun smartphone, waarbij ze zelf het bedrag invoeren. De consument dient enkel nog de QR-code te scannen en de betaling te bevestigen. De handelaars krijgen meteen in de Payconiq GO-app de bevestiging dat de som is betaald. CEO Nathalie Vandepeut: “Als Bancontact Payconiq Company willen wij altijd mee zijn met de technologische evoluties, een app voor handelaars is dus een nieuwe stap in deze richting.”

Nog een nieuwigheid van de app? Indien een handelaar kiest voor de Payconiq GO-oplossing, kan hij ook een historiek van de transacties raadplegen en is er de mogelijk om elke avond via e-mail een rapport te ontvangen met alle Payconiq-transacties van de dag. Deze wordt dan door de app verzonden. Volgens Nathalie Vandepeute zal deze functie zeer nuttig zijn voor winkeliers. Handelaars zijn trouwens volledig vrij om te kiezen of ze gebruikmaken van deze nieuwe app. Winkeliers die dat liever niet willen kunnen gewoon gebruikmaken van de oude Payconiq-sticker die geldig blijft.