Het auditoraat van de Belgische mededingingsautoriteit stelt voor om de overname van Imperial, bekend van merken als Marcassou en Aoste, door What's Cooking? (voorheen Ter Beke) niet goed te keuren. Dat liet What’s Cooking weten in een persbericht.

“Hoewel dit slechts een niet-bindend voorstel voor een besluit is, stelt het Auditoraat het College voor de transactie niet goed te keuren. What's Cooking? is het niet eens met het standpunt van de onderzoeksdienst, in het bijzonder omdat het voorbijgaat aan de internationale concurrentie waarmee de onderneming wordt geconfronteerd op een grensoverschrijdende markt voor de levering van voornamelijk homogene huismerkproducten”, schrijft What’s Cooking?, dat gevestigd is in Lievegem. Het voegde eraan  toe dat de uiteindelijke beslissing door het Mededingingscollege zal worden genomen. “What's Cooking? zal in de komende dagen zijn schriftelijke opmerkingen op het voorstel tot besluit aan de Belgische Mededingingsautoriteit voorleggen”, vervolgt het persbericht. Het bedrijf laat nog weten dat de beslissing over de toelaatbaarheid van de overname door de Nederlandse Mededingingsautoriteit eveneens nog hangende is. “In overeenstemming met de koopovereenkomst blijven beide partijen samenwerken met de Mededingingsautoriteiten om positieve besluiten te verkrijgen tegen de huidige contractuele "Long Stop Date" van 1 juni 2023”, besluit het bedrijf.

What's Cooking?, gespecialiseerd in charcuterie, hartige snacks & bereide gerechten, kondigde in oktober 2021 zijn voornemen aan om 100% van de aandelen van de Mexicaanse multinational Sigma in België (Imperial) en Nederland (Stegeman) te verwerven, met vijf productievestigingen in België (Lievegem, Cornby, Amando, Dacor, Champlon) en één in het buitenland. De transactie moet de overgang van de Belgische onderneming naar meer vegetarische producten versnellen.