De familie Gueydon, oprichters van King Jouet, is opnieuw meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf, zo maakte de speelgoedketen woensdag bekend.

"Eind december heeft de familie Gueydon de meerderheidsaandeelhouderschap van King Jouet teruggekregen, met het oog op de geleidelijke overdracht van het management van de groep aan een nieuwe generatie", aldus de keten in een woensdag gepubliceerde verklaring. De stichtende familie verkocht de controle over het bedrijf in 2011 aan het Italiaanse Toys Center, dat sindsdien is overgenomen door de transalpine groep PRG Retail Group. De Gueydons bezitten nu ongeveer 70% van het bedrijf, dat in 1875 werd opgericht door hun grootvader Augustin Gueydon, terwijl PRG de minderheidsaandeelhouder blijft.

De King Jouet-keten, waar meer dan 2.000 mensen werken, heeft 380 winkels in Frankrijk, de Benelux, Zwitserland en Marokko. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van ongeveer 400 miljoen euro. Afgelopen herfst kondigde King Jouet aan dat het van plan was om een versnelling hoger te schakelen in België, met een totale investering van ongeveer tien miljoen euro in zijn Belgische verkooppunten. Ter herinnering: de Franse groep kocht de Belgische Maxi Toys-winkels in 2020 voor 2,5 miljoen euro.