Hans Michiels, director supermarkets north bij Delhaize, verlaat Delhaize na meer dan 20 jaar, zo kondigde hij vrijdag aan op LinkedIn. Daarmee volgt hij Dieter De Waegeneer, ex-executive vice-president operations, die eerder al vertrok en binnenkort bij bpost aan de slag zal gaan.

"Vandaag is mijn laatste dag bij Delhaize. Vanavond verlaat ik De Leeuw na 20 jaar en 4 maanden met veel dankbaarheid en tal van herinneringen en anekdotes. Bedankt aan alle collega's in alle afdelingen van het bedrijf voor hun inspiratie, feedback en samenwerking. Het is nu tijd om een stap terug te zetten en na te denken over het volgende hoofdstuk…”, postte Hans Michiels op zijn LinkedIn-pagina. Waarom Michiels vertrekt, is niet duidelijk. Hij wou zelf niet reageren en ook bij de communicatieafdeling van het bedrijf kwam er geen reactie. In de loop van zijn carrière bekleedde Hans Michiels de functies van communications & category manager, was hij vice-president business development and real estate en food/dry products, alvorens iets meer dan drie jaar de functie van director supermarkets north op zich te nemen.

Zijn vertrek komt enkele weken na het nieuws dat Dieter de Waegeneer Delhaize verlaat en vanaf 1 april aan de slag gaat als hoofd HR-strategie bij bpost België. Dat vertrek leidde tot een wijziging van het comité dat vanaf dinsdag 1 maart zal bestaan uit Xavier Piesvaux (CEO), Alexandros Boussis (SVP Commerce, Marketing, Digital & Merchandizing), Sebastien Cools (CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe), Illya Van den Borre (SVP Human Resources & Corporate Affairs), Chloë Thoelen (SVP Strategy, e-commerce, Data & Business Development) en Hadewych Vermunt (CFO).

Veranderingen bij Ahold Delhaize

Er zijn ook wijzigingen in de toezichtsraad van Ahold Delhaize. De groep heeft vrijdag de benoeming van Pauline van der Meer Mohr bekendgemaakt. Dat moet wel nog goedgekeurd worden op de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering op 13 april. Pauline van der Meer Mohr zit al in verschillende besturen, onder meer bij EY Nederland (voorzitter) en HSBC Holdings plc (tot 29 april). Daarnaast werkte ze in het verleden onder meer bij ABN Amro, TNT en Shell. Tegelijk maakt de groep ook bekend dat Mary Anne Citrino, die sinds 2016 lid is van de raad, zich terugtrekt.