Dieter De Waegeneer, Executive Vice President Operations bij Delhaize, verlaat na 14 jaar het bedrijf. 

Met Dieter De Waegeneer verdwijnt bij Delhaize een belangrijke figuur. Hij maakte sinds zijn komst bij Delhaize in 2007 steile carrière. Hij startte als sociaaljuridisch adviseur bij Delhaize België-Luxemburg, in 2018 werd hij benoemd in het directiecomité als Senior Vice-President People, Organisation & Sustainability, daarna werd hij Executive Vice President Operations. Wat De Waegeneer gaat doen na zijn vertrek bij Delhaize is niet duidelijk. “Thrilled to announce very soon more about the next chapter in my career”, zegt hij op LinkedIn. “Namens Delhaize wil ik de uitzonderlijke betrokkenheid, toewijding en persoonlijke investering van Dieter erkennen. Zijn stempel op het huidige Delhaize is onmiskenbaar. Ik wens hem dan ook veel succes voor de toekomst”, zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

Met het vertrek van Dieter De Waegeneer wordt het directiecomité gewijzigd met drie nieuwe functies. Vanaf 1 maart 2022 zal de samenstelling van het directiecomité er als volgt uitzien : 

  • Xavier Piesvaux - CEO Delhaize
  • Alexandros Boussis - SVP Commerce, Marketing, Digital & Merchandizing
  • Sebastien Cools - CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe  
  • Illya Van den Borre - SVP Human Resources & Corporate Affairs
  • Chloë Thoelen - SVP Strategy, e-commerce, Data & Business Development 
  • Hadewych Vermunt - CFO

De taken van Dieter De Waegeneer worden verdeeld: Johan Ideler wordt benoemd tot SVP Logistics and Supply Chain, Raffael Li Preti wordt benoemd tot SVP Retail Operations en Fatma Keskin wordt benoemd tot VP Legal, Ethics & Compliance, Asset Protection & Quality.