De directie van Unigro heeft donderdag aangekondigd de activiteiten van het bedrijf in België en Luxemburg stop te zetten: 141 banen staan op de tocht.

Na verschillende jaren van verliezen gaat de online winkel Unigro failliet. De directie van het bedrijf heeft dit besluit, waardoor 141 banen op de tocht komen te staan, donderdag bekendgemaakt tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad. Unigro, dat deel uitmaakt van de Duitse e-commerce groep Otto Group, verkoopt alles van meubels en huishoudelijke apparaten tot elektronica, tuingereedschap en fietsen.

Concurrentie, kosten en economisch klimaat

"We worden geconfronteerd met verschillende problemen", verklaarde Yves Moens, algemeen directeur van Unigro. "Ten eerste zijn we actief op een markt waar de concurrentie steeds sterker wordt en waar de druk op de prijzen en diensten toeneemt, vooral tegenover grote spelers als Amazon.com of Bol.com, die dichter bij huis zitten. Ten tweede zijn onze structurele kosten nog steeds veel te hoog in verhouding tot onze omzet. Ten slotte is er het ongunstige economische klimaat dat drukt op de koopkracht van de consument. De bestuurder sprak ook de hoop uit dat er een "passende oplossing" kan worden gevonden in het belang van alle betrokken werknemers. "We zijn ons ervan bewust dat deze aankondiging onze werknemers en hun gezinnen hard zal treffen. Gedurende het hele proces willen we een constructieve dialoog aangaan met onze sociale partners.